Presentació llibre Tupamaros

Vicent Galiana i Cano va nàixer a Callosa d’en Sarrià el 1992. És graduat en història per la Universitat de València, on també ha obtingut els mestratges en història contemporània i en professor de secundària. Actualment, és doctorand en història contemporània a la Universitat de Santiago de Compostel·la. A la vegada, és membre d’HistAmérica (grup d’investigació de la usc dedicat a la història d’Amèrica Llatina) i de la Xarxa Internacional d’Investigació sobre la Violència Política Nueva Izquierda Revolucionaria. América Latina, Europa y Estados Unidos, 1960-1990. Interessat en els moviments armats i els seus processos de transformació i adaptació a la legalitat democràtica, analitzà durant més d’un any el procés d’adaptació a l’arena electoral de l’mln-t. Ara, centra el seu programa de Doctorat en l’estudi de l’esquerra armada en la Transició política a l’Estat espanyol. És col·laborador de La Directa i forma part del Col·lectiu per la Recuperació de la Memòria Històrica de Callosa d’en Sarrià i de la Plataforma en defensa de la Querella Argentina del País Valencià.

Presentació del llibre Black Friday

Antoni Rubio i Reverter (Esplugues de Llobregat, 1978). Criat a València des dels cinc anys d’edat, és llicenciat en Filologia Catalana i exerceix com a professor de Llengua i Literatura. La seua altra gran passió és el periodisme, on ha estat redactor, columnista i col·laborador des de fa vint anys en mitjans tan diversos com El Mundo, El Temps, La Veu, L’Informatiu, Eines, Caràcters, Las Provincias, Ràdio 9, Cadena SER o Escuela. També és membre de l’executiva de la Unió de Periodistes Valencians. És coautor del llibre Del Sud. El País Valencià al ritme dels Obrint Pas i ha participat en dues obres corals de la sèrie Ara País Valencià.

Vam poder gaudir de la seua presència per presentar-nos el seu llibre "Black Friday". Una societat en oferta. Vides de saldo. Ideologies compulsives. Valors d’escàndol. Black Friday és un viatge per les crisis i violències dels nostres dies. Racisme, prostitució, joc, anorèxia, immigració,realitat virtual…Vint històries curtes, colpidores i emotives que ens situen de ple en situacions extremes però quotidianes.